Logo
Afbeelding bij nieuwsbericht

KBM Groep kondigt plan ’t ValkenTij aan: nieuwe woonwijk in Valkenburg

Katwijk, 29 maart 2024 – De grond waarop straks nieuwbouwproject ’t ValkenTij in Valkenburg wordt ontwikkeld, is reeds 30 jaar in bezit van KBM Groep. De bouwer uit Katwijk is er dan ook trots op dat de realisatie van een zeer gevarieerd aanbod van woningen dit jaar een stuk dichterbij komt.

Gelegen aan de Katwijkerweg in Valkenburg, tussen het schilderachtige water van de Kleine Watering en Schelphoek, met de Oude Rijn in de nabijheid, zal ’t ValkenTij worden ontwikkeld tot een prachtige en kleinschalige nieuwe woonwijk, die de nieuwe ‘entree van Valkenburg’ zal vormen. Volgens Dick van der Plas, algemeen directeur van KBM Groep, is ’t ValkenTij een echte verrijking van het woningaanbod in de regio. ‘Dit plan brengt een gevarieerd aanbod van woningtypologieën naar de gemeente Katwijk, iets wat de laatste jaren niet zo vaak is voorgekomen. De wijk zal een mooie mix bieden van betaalbare woningen en woningen voor doorstromers en senioren. Meer dan de helft van de woningen zal betaalbaar zijn, waaronder een deel in het segment sociale huur. Zo is er echt voor ieder wat wils’, besluit Van der Plas.

Het plan bevindt zich momenteel in de procedurefase, met voorbereidende werkzaamheden die reeds zijn gestart, waaronder de sloop van bestaande opstallen. Naar verwachting zal de verkoop rond de zomer van 2024 zijn, terwijl de bouw gepland staat voor eind dit jaar.

Wilt u op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van ’t ValkenTij? Laat dan uw gegevens achter op de website.